68991185

Incalzire in pardoseala

Incalzire in pardoseala

De ce incalzire prin pardoseala?
1. Repartizare ideala a caldurii in incapere
Sistemele de incalzire prin pardoseala asigura o repartizare verticala ideala a temperaturii in incapere. Temperatura mai ridicata la nivelul pardoselii si mai redusa la nivelul capului ofera confort termic optim. De aceea, incalzirea prin pardoseala este recomandata in special pentru camerele aflate la parter, cu deschidere spre casa scarilor, sau la mezanin, dar si in spatii inalte cum sunt bisericile, salile de sport sau halele de productie. 
Incalzirea prin pardoseala mai are un avantaj, respectiv emanarea uniforma a caldurii la nivelul intregii suprafete a  pardoselii. Aspect foarte important pentru incaperile cu suprafata mare – camerele de zi si holurile caselor, dar si spatiile expozitionale sau magazine mari. 
2. Valoare estetica
Instalatia de incalzire prin pardoseala este complet amplasata sub podea, iar absenta oricaror elemente vizibile de incalzire ofera posibilitati nelimitate de amenajare a interioarelor. Acest lucru este important din punct de vedere al planificarii unei utilizari eficiente a spatiului din dreptul ferestrei, spre exemplu, unde in mod normal ar fi montat un radiator. 
Calitatile incalzirii prin pardoseala sunt esentiale in aranjamentul interioarelor cu valoare istorica sau in proiectarea dotarii salilor de gimnastica, unde radiatoarele traditionale necesita constructii speciale in vederea mascarii lor sau asigurarii unor conditii de protectie a persoanelor prezente. 
Incalzirea prin pardoseala asigura o senzatie placuta de caldura sub picioare, indiferent de solutia de finisare aleasa pentru pardoseala, inclusiv pnetru placarea pardoselii cu dale de piatra sau placi ceramice care in mod normal dau impresia neplacuta de rece.
3. Economie de energie
„Podeaua calda” sporeste confortul in asemenea masura incat se poate reduce temperatura aerului in incaperea incalzita cu 20C,temperatura agentului de incalzire nu depaseste 450C in cazul incalzirii in pardoseala spre deosebire de radiatoare si ventiloconvectori care folosesc agentul la 70-800C pentru o eficienta buna ceea ce inseamna de fapt o reducere a consumului de energie cu pana la 40%. 
Un argument important in favoarea sistemelor de incalzire prin pardoseala este temperatura scazuta de functionare a instalatiei. De obicei ea nu depaseste 450C, prin urmare poate fi alimentata cu caldura obtinuta de la cazane de condensare cu randament ridicat, de la pompe termice sau de la panourile solare. Poate fi folosita de asemenea, cu foarte bune rezultate, si caldura reziduala, de exemplu apa incalzita in timpul proceselor de racire intalnite in numeroase tehnologii de productie.
Iata cateva sisteme :
-incalzire traditionala prin pardoseala: transferul termic se realizeaza prin circulatia apei printr-un sistem de tevi inglobate intr-o sapa subtire (3 – 5 cm peste partea superioara a tevilor), incalzind astfel sapa si pardoseala.
-incalzire electrica prin pardoseala: variantele pe baza de electricitate nu utilizeaza tevi cu apa calda ci bucle (rezistente electrice) integrate in suport sau rogojini pe care buclele se fixeaza.
In functie de tipul aplicarii, distingem doua sisteme de incalzire prin pardoseala:
-umede, la montajul carora e necesara turnarea unei sape de beton, deci marirea grosimii structurii (aceste sisteme pot fi atat pe baza de apa calda cat si electrice);
-uscate, montajul acestora necesitand doar turnarea unei sape autonivelante.

Cateva din proiectele mai vechi. 






Nu sunt produse în această categorie.